הספורט המוטורי הישראלי ממשיך להתרחב: ביום שישי האחרון התקיים לראשונה בישראל מרוץ Time Attack במסלול החדש בערד (המנוהל בשגרה על ידי איתי אלון). על ההפקה: מלמד מוטורספורט (ספארקו ישראל) בעבור ההתאחדות הישראלית למכוניות וקארטינג, כאשר לאון טאובס מנהל את המירוץ.
במתכונת הישראלית זכה המירוץ לשם "זמן-מטרה" ואילו בפועל נוהל המירוץ בסגנון Time Attack. נחדד מעט את ההבדל: במרוץ "זמן-מטרה" (Time Trial) מטרת הנהגים היא לקבוע זמן הקפה ולאחר מכן לשמר אותו או לשפר אותו – מי שמצליח ממשיך הלאה. לעומת זאת, ב- Time Attack המטרה היא לתקוף את השעון ולנסות לעצור אותו כמה שיותר מהר מרגע שהטיימר מתחיל לרוץ. לכל מתחרה מספר הקפות שנקבע מראש ואילו ההקפה המהירה ביותר שלו היא תוצאת הזמן הרשמית שיכולה להקנות לו כרטיס לגמר, שם כל מתחרה יבצע הקפה נוספת והפודיום על פי השעון.
חשוב לציין כי המירוץ שהתקיים הוגדר מראש כמירוץ פיילוט לקראת עונת מרוצים שלמה שתחל כבר בינואר 2018 וכי מספר המתחרים במירוץ הוגבל ל- 30. בפתיחה בירך ראש העיר ערד, עו"ד ניסן בן חמו את המארגנים והמתחרים: "אתם חלק מהיסטוריה" ונראה כי הדבר קרוב לליבו. כאמור, המרוץ התקיים בניצוחו של לאון טאובס ובהפקתם של יובל ומאי מלמד, שמות שאינם זרים לאנשי הספורט המוטורי, למתחרים ולחובבי התחום וההתארגנות הזריזה שלהם בהפקת האירוע מלמדת כמה רצון ויכולת מגלה הספורט המוטורי הישראלי.
המסלול החדש בערד הוא שנבחר לארח את המירוץ, כאשר אורכו של התוואי שנקבע, עקב אילוצים לוגיסטיים שיטופלו בהמשך כמובן, 1.1 ק"מ מתוך 1.6 אפשריים, אך למרות זאת, מדובר היה בתוואי מורכב ומעניין עם פניות, שיפועים ושינויי גובה שלא עשו חיים קלים לאף אחד מהמתחרים.
למרוץ התייצבו כ- 28 נהגים והם חולקו לקטגוריות על פי כוחות סוס: קטגוריה א' – עד 200 כ"ס, קטגוריה ב' – 200 עד 400 כ"ס, וקטגוריה ג' – מעל 400 כ"ס. בהמשך תיפתחנה קטגוריות נוספות בהתאם לביקוש ובעצם תתאפשר השתתפות מצד כל נהג עם כל רכב – בדיוק כפי שספורט מוטורי עממי צריך להיות.
המתחרים: אסף צרפתי, נירו לוי, צוף בר שדה, שרון ספיבק, דימטרי ספקטור, אייל הלפרין, שקד ברכה, צחי נגר, פלג זורבי, שלומי לוי, פיליפ רוזין, ניר מי פז, אולג וסיליקוב, שחר אלגזי, בדיר בדיר, דקל נער, שלומי שביב, מוטי נתן, משה ריימונד, אלי אלבג, ארז סבג, גל מן, מיכאל ניאזוב, כפיר צליח, סימון אלישקוב, פיני אלישקוב, לוטן פלג. בין המתחרים היו שמות מוכרים מענפים שונים, עם ניסיון מוטורי וגם כאלו שזו הפעם הראשונה שלהם עם רכבם על מסלול וזה בדיוק היופי במרוץ שכזה.
כנהוג במירוץ Time-Attack החל היום בהקפות חימום והיכרות, המשיך בהקפות רשמיות והסתיים עם הקפות הגמר בכל קטגוריה. שחר אלגזי והפונטיאק טראנס-אמ שלו הוכיחו שגם מכוניות שרירים אמריקאיות יודעות לעשות את העבודה. אסף צרפתי וה- E30 שלו סיפקו את ההצגה כבר מההתחלה ואולג וסילוקוב, איך לא, כיכב ורקד על המסלול עם ה- E36 שלו בדריפטים לצד זמנים מרשימים. היה שמח על המסלול, הקצב עלה ואיתו גם האקשן, מיכאל ניאזוב עם האימפרזה WRX פיספס את אחת הפניות, הגיע אליה מהר מידי, יצא מחוץ לאספלט והתיישב שם, המקצה הופסק לכמה דקות ורכבו נגרר אל הפיטס. בהמשך הציג אלגזי תגובות טובות לאחר שנכנס באותה הפניה לספין אך השתלט על הרכב ללא ירידה מהאספלט וזכה לתשואות. גם מוטי נתן החסיר פעימה ב- Z370 שלו באותה הנקודה כשירד מהאספלט אל החול, אך הודות לניסיון וליכולות חזר אל האספלט ואפילו זכה במקום הראשון בקטגוריה בה התחרה. את רגע שיא הדרמה קיבלנו מאסף צרפתי או יותר נכון מה- E30 שלו בה פרצה דלקה במהלך ההקפה שכובתה במהירות על ידי לאון והמארשלים.
זה המקום לציין כי המירוץ כולו בהחלט סיפק את הסחורה. ההפקה הייתה טובה, ניהול המירוץ והמסלול גם כן, רוח הקרב, המכוניות, המתחרים, השעון – כולם עשו את העבודה. יש לכולנו בהחלט למה לצפות לקראת עונת ה- Time Attack הראשונה.
הקצב על המסלול המשיך לעלות ולקראת הצהריים עלו המהירים ביותר להקפות הגמר שלהם ואלו הזוכים: קטגוריה א' – עד 200 כ"ס: במקום השלישי, מספר 12, נירו לוי בקליאו B ספורט עם תוצאה של 58.481 שניות, לפניו, במקום השני, מספר 15, דמיטרי ספקטור בקורסה OPC עם תוצאה של 58.282 שניות ובמקום הראשון, מספר 24, שחר אלגזי בטראנס אם עם תוצאה 58.188 שניות. קטגוריה ב' – 200 עד 400 כ"ס: במקום השלישי, מספר 16, איל הלפרין בלאון קופרה עם תוצאה של 55.795 שניות, במקום השני, מספר 21, פיליפ רוזין בפולקסוואגן קוראדו עם תוצאה של 55.054 שניות ובמקום הראשון, מספר 22, ניר מי-פז במגאן RS265 כשהוא עוצר את השעון על 53.827 שניות. בקטגוריה ג' – מעל 400 כ"ס: במקום השלישי, מספר 23, אולג שארקי וסיליקוב ב- E36 עם תוצאה של 53.139 שניות, לפניו, במקום השני, מספר 27, שלומי שביב בפורשה GT3 עם תוצאה של 51.776 שניות ובמקום ראשון, מספר 29, מוטי נתן ב- Z370 עם תוצאה של 51.199 שניות שהיא גם התוצאה המהירה ביותר בכל המירוץ.