התוצאות של ארגון ה- NCAP העולמי האחראי בין היתר על תוצאות מבחני הריסוק של המכוניות שכולנו נוהגים עליהן, הופצו ברחבי העולם. בין רשימת הרכבים נמנים כמה מהרכבים הנמכרים גם בישראל כמו לנד רובר דיסקברי, טויוטה CH-R החדשה, אאודי Q5, סיטרואן C3 ופיאט 500.
לא מפליא שדווקא רכבי הפנאי שטח הם אלו שקיבלו את הציון הגבוה ביותר והזהה לשלושתם – 5 כוכבי בטיחות. בנוסף, זכה הלנד רובר דיסקברי לתואר "הבטיחותי ביותר" בין רשימת הנבחנים. זאת הודות לכרית אוויר הנמצאת בדלת המגנה על הנהג בעת פגיעת צד, ובנוסף, גם דלת הנהג נפתחה על אף פגיעתה כאשר נבחן בעת התנגשות בעמוד בצד הנהג.
לעומתם נבחנו גם מכוניות סופר-מיני כמו הסיטרואן C3 והפיאט 500. בסיטרואן פספסו את הכוכב החמישי בגלל שלא עברו את תנאי הסף למזעור הנזק בעת פגיעה בהולכי רגל. לצד ה- C3 נבחנה גם הפיאט 500 לאחר מתיחת הפנים שעברה. כשהייתה מכונית חדשה דאז, בשנת 2007, קיבלה הפיאט 500 הפופולארית ציון מעולה של 5 כוכבי בטיחות, אך כיום, מעט זמן לאחר מתיחת הפנים, כמעט ונכשלה כאשר קיבלה ציון כללי משפיל של 3 כוכבים והצליחה להגן על הנוסע ברכב עם ניקוד של 66% בלבד.
ההפרש הכול כך גדול בין תוצאות המבחן ב- 2007 לבין התוצאות הנוכחיות של 2017, שכן מראות ירידה בבטיחות של ה- 500, תלויות גם באופי המבחנים אותם עוברת המכונית. המבחנים השנה היו קשים יותר מאלה בשנת 2007, זאת עקב הדרישה לאבזור בטיחותי יותר במשך השנים על מנת להגביר את בטיחות הרכבים החדשים. המבחנים ב- 2007 הגיעו לפני החוקים החדשים שהוכתבו ב- NCAP בשנת 2009, ולכן ההשוואה שעושה איגוד NCAP בתוצאות בין השנים אינה הוגנת.
גם הסופר- מיני של פורד, ה- KA+ קיבלה ציון של 3 כוכבים, אך זה לא מפתיע את האיגוד והעולם מכיוון שידוע לכל שהפורד KA+ היא מכונית שתקציב הבנייה והפיתוח שלה וגם מחירה הסופי, די זולים. המזכיר הכללי של איגוד NCAP העולמי, מיכאל ואן רטינגן, אומר כי "לצרכנים עדיף לחכות לפיאט 500 הכל-חדשה, ולקוות שפיאט תיקח את ההזדמנות להציע רכב שמתחרה מבחינה בטיחותית במתחרות לא פחות חזקות ממנה בשוק, כפי שהם עשו לפני 10 שנים. לצערי, כל התקוות הבטיחותיות לסגמנט הסופר-מיני התנפצו יחד עם שיווק הפורד KA+ עקב תוצאות המבחן הנמוכות שלו." ובנימה אופטימית יותר הוסיף ואמר כי "ה- C3 החדשה של סיטרואן מציגה דירוג מתקבל על הדעת (4 כוכבי בטיחות) ודי הגיוני לרכבי סופר מיני".