אם עקבתם אחר עולם הרכב בשבועות ובחודשים האחרונים, וודאי שמעתם על פרשת דיזלגייט המסעירה את הרשת ואת העולם המוטורי. כידוע, פולקסוואגן מואשמת בכך שפיתחה והשתמשה בתוכנה אשר מסוגלת לזהות כי המכונית נמצאת בעת בדיקת הזיהום או הבדיקה השנתית (טסט) ולהפחית בהתאם את פליטת המזהמים. פולקסווגן מואשמת כי התקינה תוכנה זו בעשרות אלפי רכבים מתוצרתה המשתמשים במנועי דיזל TDI בין השנים 2009 ל- 2015.
פולקסוואגן לקחה את הפרשייה ברצינות והודיעה כבר בתחילתה כי היא תבדוק את כלל מנועי החברה, למרות כי אלו הנחשדים הם כמובן מנועי דיזל בלבד. בשבוע שעבר נמסר כי החברה בודקת את מנוע ה- EA288 אשר נמצא במגוון דגמי החברה. לאחר הבדיקה, הודיעה החברה כי אין בעיות כלל בדגם המנוע הזה בכל השווקים בהם הוא משווק גם בתקן EU5 וגם בתקן ה- EU6.
בכל הנוגע למנוע ה- EA189 שעמד בעין הסערה, החברה תחל בתהליך של ריקול (קריאות שירות) ענקית החל בינואר הקרוב בכל דגמי המנוע החל מה- 1.2 ליטרים, ה- 1.6 ליטרים, ה- 2.0 ליטרים כולם בטכנולוגיית TDI וחולשים על מותגי החברה, אאודי, פולקסוואגן, סקודה וסיאט.
קריאת השירות תכלול שינוי תוכנה (כמתבקש) ושינוי של רכיבים פיזיים בחלק מן הדגמים על מנת לוודא כי הרכבים יעמדו בתנאי זיהום האוויר גם במדינות המחמירות יותר דוגמת קליפורניה בארה"ב.
אנליסטים כלכליים מספרים כי מתחילת הפרשה, קונצרן פולקסוואגן הפסיד כ- 25% מערך המניה שלו והסכום הכספי עומד על סכום של בין 23 מיליארד יורו להערכות השמרניות ועד ל- 78 מיליארד להערכות המופרזות.