למען האמת, אני לא יודע איך להתחיל לכתוב את הכתבה על הלקסוס הבכירה מכולן, ה- LS. שתי הגרסאות המשווקות בישראל עברו תחת ידי, ה- LS460 "הפשוטה" והבכירה במשפחה, ה- LS600h. לא יודע אם להתחיל לדבר על השקט המופתי בתא הנוסעים, על הנוחות ועל הרכות, או שמה על העובדה שבאחד הערבים פשוט ירדתי לחניה, התיישבתי במושב האחורי של ה- 600, וזו פינקה אותי במסאז' מרגיע תוך כדי צפייה בסרט ב- DVD.
קצת היסטוריה; ה- LS הראשונה הוצגה על-ידי טויוטה ב- 1989 כשזו רצתה להתחרות בשוק האמריקאי מול מיטב התוצרת הגרמנית, ה- S קלאס של מרצדס וסדרה 7 של ב.מ.וו. ההצלחה הייתה מיידית, ה- LS עקפה כבר בחודשים הראשונים שלה את שתי הגרמניות והייתה למכונית הפאר הנמכרת ביותר.
לקסוס LS אף פעם לא הצטיינה בעיצוב, לא זו הראשונה שהוצגה אי שם לקראת 1990 ולא הדורות שבאו אחריה. זו הנוכחית לא מציגה פריצת דרך משמעותית והעיצוב הבנאלי נשמר. היא נראית משעממת ולא מנקרת עיניים אך יחד עם זאת מרשימה, בעיקר בגלל המימדים העצומים, בטח בגרסתה הארוכה (גרסת ה- 600). מצד שני, העיצוב הזה, דווקא מהווה יתרון לחלק מלקוחות מכוניות הפאר שיעדיפו רכב לא מנקר עיניים מבחוץ, אך כזה שיציע את כל השכלולים, הביצועים והפינוקים של מיטב ספינות הדגל.
תא הנוסעים מרשים בדיוק כמו שאני מצפה ממנו. הכל עטוף בעור משובח בצבעי קרם מרגיע, משטחי עץ ומעט פלסטיק רך ואיכותי. איכות ההרכבה וההקפדה על פרטים, שוב, כמצופה מלקסוס, ללא רבב. הנדסת האנוש, גם היא טובה מאוד למרות שפע האופציות והממשקים השונים. מסך מגע גדול וברור הדומה לדגמים האחרים של לקסוס שולט על מערכת הניווט, מיזוג האוויר ומערכת השמע. התפעול קל – קשה ללכת לאיבוד בין התפריטים השונים.
המרווח מלפנים מעולה, שפע הכיוונים של המושב וההגה מקל על מציאת תנוחת נהיגה טובה. המרווח מאחור גם הוא מעולה לכל הכיוונים, המושבים מחוממים גם מאחור וכמובן ניתן לשלוט על מערכת מיזוג האוויר בנפרד. דגם ה- LS600h, מציע כבר משהו אחר לגמרי, המרווח כאן לא פחות טוב מהסלון בבית, מרווח הרגליים עצום, מאחור ישנן שתי כורסאות מרווחות כאשר ביניהם קונסולה ובה שליטה על המערכות השונות. על מה כבר יש לשלוט מאחור אתם שואלים? כאן תמצאו כורסא של ממש, כמו זו שיש לחלקכם בסלון, כזו שתשכיב אתכם ותעניק לכם מסאז' מפנק, מסך DVD ירד מהתקרה ויעביר לכם את הזמן עם סרט טוב, תוכלו לשוחח בטלפון ולסגור עסקאות מהמשרד הנייד, אם אתם צנועים יותר תוכלו לסגור, חשמלית כמובן, את הוילון האחורי ווילונות הצד. גם כאן ניתן לשלוט בנפרד על מיזוג האוויר ועל מערכת השמע, ניתן להזיז את מושב הנוסע קדימה על מנת לשכב ולנוח בזמן שהנהג שלכם מסיע אתכם מפגישה לפגישה. תא המטען בגרסה הבכירה קטן יחסית עקב הסוללות שממוקמות מאחור ונפחו 370 ליטר, לעומת 450-510 ליטר (בהתאם לאבזור) בגרסה הרגילה.
קצת גאדג'טים ברשותכם; ללקסוס מערכת שיוט אקטיבית הנעזרת בראדר ו- 2 מצלמות מלפנים לניתור מכשולים בדרך, בנוסף היא תעקוב אחריכם ותתריע במידה ואתם מסיטים את מבטכם מהכביש. הלקסוס גם יודעת לחנות לבד ולשמור על חום הגוף באמצעות מערכת בקרת אקלים משוכללת הנעזרת באינפרא אדום.
מנועים; ה- LS מוצעת בשתי יחידות כוח בלבד, גרסת ה- LS460 מצוידת במנוע V8 בנפח 4600 סמ"ק המפיק 381 כ"ס והר מומנט של 50.3 קג"מ, אלו משודכים לתיבת הילוכים בעלת 8 יחסי העברה (כשהוצגה הייתה הראשונה בעולם). לחיצה על מתג ההפעלה והמנוע ניעור לחיים, בעצם רק מד הסל"ד שעולה מעט מספר לנו שהמנוע אכן פועל, שכן המנוע חירשי לחלוטין ולא ניתן להרגיש בפעולתו. למרות המשקל הכבד, 1,945-2,055 קילוגרמים בהתאם לגרסה, ה- 460 מציעה ביצועים טובים מאוד ואין מחסור בכוח בשום שלב. תיבת ההילוכים, למרות ריבוי יחסי העברה, חלקה, נעימה ופעולתה אינה מורגשת. גם בהאצות חזקות שומר המנוע על שקט מופתי ורק נהמת שמונה הבוכנות נשמעת מרחוק.
גרסת ה- LS600h מגיעה בכדי להתמודד עם הגרסאות הבכירות של סדרה 7 וה- S קלאס, אך יחד עם זאת, להציע צריכת דלק שפויה יותר והרגשה טרנדית עם מערכת היבריד אופנתית. המנוע כאן, גם הוא בתוצרת V עם שמונה צילנדרים אך בנפח 5,000 סמ"ק, גדול וחזק מעט מזה המוצע ב- LS460. ההספק עומד על 394 כ"ס ו- 53 קג"מ. אל מנוע הבנזין מצטרף מנוע חשמלי ויחדיו הם מספקים 445 כ"ס .
המיאוץ ל- 100 קמ"ש ארוך יותר מאשר הגרסה הבסיסית, כאן הוא עומד על 6.3 שניות ואילו בגרסת ה- 460 הוא יארך 5.7 שניות. ההבדל נעוץ במשקלה של הגרסה ההיברידית ששוקלת 2,320-2,375 קילוגרמים, 300 ק"ג יותר מאשר ה- 460. תיבת ההילוכים שונה גם היא, וכאן ישנה תיבה רציפה. היא חלקה מאוד ופעולתה אינה מורגשת כלל. המנוע החשמלי עוזר להזיז את הלקסוס הענקית כמעט בכל מצב, ואם ציפיתם לצריכת דלק נמוכה ושמירה על הסביבה אז טעיתם, ניתן להגיע בקלות לצריכה של 4 קילומטר לליטר בנסיעה אגרסיבית. בשיוט רגוע הצריכה עמדה על כ- 9-10 קילומטר לליטר, לא ממש ההיברידית החסכונית שהעלתם על הדעת.
נוחות הנסיעה בשתי הגרסאות פשוט מעולה, מתלי האוויר מרסנים את פגעי הכביש ביעילות וממבודדים את הנוסעים כמעט לחלוטין. בידוד הרעשים, גם הוא מהמעלה הראשונה וההמולה בחוץ אינה חודרת את שכבות הבידוד הרבות.
נהיגה דינמית לא בדיוק מדברת אל לקוחות לקסוס, בטח לא אלו של ספינת הדגל שלה, אבל בכל זאת ניסיתי. גם כשמתלי האוויר נשלטי המחשב במצב ספורט הלקסוס נעה מעלה ומטה בכביש גלי, זוויות הגלגול בפניות הדוקות מוחשיות, ההגה בתגבור חשמלי בעל יחס משתנה עם 2.3-3.7 סיבובים מנעילה לנעילה לא מספק שום פידבק ושום שבריר של מידע. השקט בתא הנוסעים מופתי והתחושה מנותקת לחלוטין, מהר תמצאו את עצמכם נכנסים לפניה במהירות תלת ספרתית שלא מתחילה בספרה 1, תאמינו לי, קרה לי, היה מפחיד לגלות את המהירות כשהלקסוס התחילה להרחיב את הקו באחת הפניות. האחיזה אומנם מאוד גבוהה והמגבלות רחוקות אך התחושה הכללית מאוד מנותקת, גם ביחס למתחרות מגרמניה.
רשימת האבזור ארוכה כאורך הגלות וניתן לכתוב עליה דוקטורט שלם, אנחנו ננסה לקצר. גם בגרסה הבסיסית ביותר ה-LS460 מגיעה ברמת אבזור הנקראת LUXURY ומעניקה בין היתר מסך מגע גדול, מערכת חניה אוטומטית, מתלי אוויר בשילוב מתלים אדפטיביים, חישניי חניה אחוריים וקידמיים, פנסי Bi-Xenon, סגירת דלתות עם וואקום, הנעה ללא מפתח וגג שמש.
חבילת Premium תוסיף לכם עור איכותי יותר שעוטה מקומות רבים יותר, מושבים אחוריים חשמליים ובעלי זיכרון, ארבעה אזורי מיזוג אוויר עם חימום וקירור גם לאלו האחוריים ועוד 2 כריות צד ליושבים מאחור, אלו בנוסף ל- 10 שמגיעות כסטנדרט. מעבר לחבילה זו תוכלו להוסיף מערכת מולטימדיה (מאוד איכותית) של Mark Levinson עם 19(!) רמקולים ומסך LCD ליושבים מאחור בעלות זניחה (בציניות, כן?) של 60,000 שקלים. מערכת Pre Crash Safety לסיוע במצבי חירום ומערכת בקרת שיוט אקטיבית שתוריד לכם עוד 35,000 שקלים מחשבון הבנק. מערכת ניווט תעלה לכם 8,650 שקלים נוספים.
גרסת הבסיס של ה- LS600h מציעה אבזור דומה לאחותה החלשה יותר אך כאן מגיעה מערכת השמע של Mark Levinson כבר בגרסה הבסיסית, אבל תצטרכו לוותר על מסך LCD מאחור. בנוסף מוצעים חישוקי 19 אינץ' במקום 18 אינץ'. חבילת ה- Premium תוסיף גם כאן עור איכותי יותר, ריפוד אלקנטרה לתקרת הרכב, מסך LCD ליושבים מאחור ומערכת מסאז' לגב התחתון, השאר דומה ל- 460.
בנוסף לחבילת ה- Premium ניתן לרכוש את גרסת ה- High Premium (בדגם ה- 600h בלבד) שתעניק לכם מושב אחורי הכולל מספר תוכניות עיסוי, מערכת בקרת אקלים לניטור ושמירת טמפרטורת גוף אופטימלית באמצעות חיישני אינפרא אדום, נגן DVD נפרד ליושבים מאחור ושולחן עבודה מובנה בקונסולה בין המושבים האחוריים. עוד אפשר להוסיף ב- 20,000 שקלים ולקבל חיפוי עור לכל הקונסולה הקידמית. אגב, צבע מטאלי יעלה לכם עוד 6,000 שקלים.
קצת מחירים, גרסת הבסיס של ה- LS460 תשיל מכיסכם 728,000 שקלים, גרסת ה- Premium תעלה 793,000 שקלים. ה- LS600h תעלה מעט יותר, 907,000 שקלים ליתר דיוק, לפני תוספות כמובן. ל- Premium תצטרכו להוסיף 65,000 שקלים ול- High Premium עוד 65,000 שקלים נוספים. מה שמביא את הגרסה בה נהגנו יחד עם חיפוי עור וצבע מטאלי למחיר של 1,063,000 שקלים.
סיכום; הלקסוס LS מצטיינת בכמעט כל הסעיפים החשובים, תא הנוסעים נעים ומאובזר, יחידות הכוח מרשימות, המרווח מעולה וכך גם נוחות הנסיעה. העיצוב האנמי דווקא יקרוץ לחלק מהלקוחות ורובם לא ממש יתעניינו ביכולת דינמית. כל זה בנוסף להובלה רבת השנים של לקסוס בסקרי אמינות ושביעות רצון בחו"ל, מה שמעמיד את ה-LS על שתי גרסאותיה כמתחרה ואלטרנטיבה יותר מראויה למיטב התוצרת הגרמנית.
|
|
|
|
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS600h | צילום: פיליפ רוזין
- לקסוס LS460 | צילום: פיליפ רוזין