זה נכון שביצועי הרכב לא נמדדים רק במהירות המיאוץ מעמידה ל- 100 קמ"ש, במיוחד שההפרשים ברב המקרים, כמעט ולא מורגשים בחיי היום-יום. המגזין הבריטי אוטו-קאר החליט לפרסם את רשימת "עשרת הרכבים המהירים בעולם" בהסתמך אגב על נתוני יצרן כולל זמני הקפה במסלול. הרשימה כוללת רכבים עכשוויים בלבד, הכוונה רכבים המוצעים למכירה בימים אלו. כך למשל פרארי לה-פרארי, מקלארן P1 ופורשה 918 ספיידר הסופר מהירות לא ברשימה, הן כבר שלושתן לא בפס הייצור ומנגד גם פורד GT, ניסאן GTR ניסמו והונדה NSX שבהחלט מקומן ברשימה, נמצאות מחוצה לה כי הן אינן משווקות עדין.
ברשימה תמצאו מכוניות בכל הגדלים והצורות, החל ממכוניות עם מנוע בנזין וכולל מכוניות היברידיות, מכוניות סאלון-ספורט-יוקרתיות ומכוניות "שלדת-עצם" (בנויות ללא חיפוי חיצוני). אלו אגב מוכיחות שמספר כוחות הסוס ו/או הקג"מ אינם המשפיעים היחידים.
מתחילים.
במקום ה- 10 (2.9 שניות): פרארי F12 TDF, למבורגיני אוונטדור ופורשה 911 Turbo S
כן. שלושה רכבים במקום ה- 10. מאחר ולשלושת רכבי העל האלו יש את אותם נתוני האצה (והבחירה קשה), החליטו אנשי המגזין לתת את המקום האחרון לשלושתם יחדיו. אם ממש חייבים לבחור רק אחד, הפרארי F12 TDF תהיה ה-נבחרת, ולו רק בגלל שאין לה הנעה לכל ארבעת הגלגלים, או מנוע אחורי כבד-משקל שדוחף את הסרן האחורי לאספלט.
במקום ה- 9 (2.8 שניות): BAC מונו
BAC (או בשמה המלא: Briggs Automotive Company) מפתחת את רכב-העל שלה, המונו כבר כמה שנים רצופות בליברפול שבאנגליה. המכונית החד-מושבית הזו, שדרך אגב חוקית לכביש, מונעת על ידי מנוע צנוע מבית פורד בהספק של 305 כוחות סוס, ובגלל שהמנוע קל משקל, בנוסף למרכב סיבי הפחמן, הרכב נוסע כמו בוכנה משומנת במנוע חדש. קל, זריז ומהיר.
במקום ה- 8 (2.8 שניות): טסלה מודל S P90D
נכון מאוד. קראתם נכון. מכונית חשמלית לגמרי נכנסה לרשימת העשירייה המהירה בעולם, ובלי בושה מצליחה להשאיר אבק לכמה מכוניות מוכרות ומאוד חזקות בעולם הרכב. ובטסלה לא מסתפקים. ישנה גרסה חזקה יותר שנמצאת בהמשך הרשימה.
במקום ה- 7 (2.79 שניות): קייטרהם 620R
כל המכוניות מבית קייטרהם מרגישות מהירות בטבעיות שלהן, וה- 620R מאששת את ההנחה הזו. בעזרת מנוע סופר-צ'ארגר בנפח 2.0 ליטר המפיק 310 כוחות סוס מבית פורד, זהו המשך האבולוציה של דגם ה- R500 בעל יותר ביצועים, ובכל זאת, קייטרהם נשארת עם העיצוב שלא השתנה כמעט מאז 1960.
במקום ה- 6 (2.7 שניות): הנסי ונום GT
ההנסי וונום GT נבנתה לראשונה בלב ליבה של מדינת טקסס, על בסיס הלוטוס אקסיז' ומאז הופצה לכל העולם. ה- GT לא יזכה בפרס השנה לרכב היוקרתי ביותר, אך בהחלט נכנס במקום של כבוד בין העשירייה המהירה בעולם, על פי מגזין אוטו-קאר. ואם אתם לא משוכנעים ש- 2.7 שניות זה הרבה כדי להאיץ מ- 0 ל- 100 קמ"ש, נגלה לכם כי בהנסי השתמשו במנוע בעל- 1,224 כוחות סוס, והגיעו עם ה- GT למהירות של 435 קמ"ש. מדהים.
במקום ה- 5 (2.7 שניות): קוניגסג רגרה
בעיות כוח הגרר, זה מה שמנע מהקוניגסג רגרה להיות מהירה יותר. אך בכל זאת, מנוע בנפח 5.0 ליטרים בתצורת V8 כפול מגדשי טורבו הנעזר ב- 3 מנועים חשמליים גורם לרגרה לקבל יותר מידי כוח ומומנט, עד כדי כך שהיא פשוט לא יודעת מה לעשות איתו. אבל, 2.7 שניות מ- 0 ל- 100 קמ"ש זה בהחלט מספיק לרכב-על שגם מצליח להגיע למהירות מקסימלית של 411 קמ"ש.
במקום ה- 4 (2.6 שניות): רימאק קונספט-וואן (Concept One)
אם השם רימאק לא מוכר לכם, אמרו שלום. רימאק היא מותג קרואטי שבונה היפר-מכוניות שמונעות אך ורק על ידי חשמל. רק לאחרונה נראה סרטון שלה משאירה אבק למתחרותיה – פרארי לה-פרארי ואפילו לטסלה מודל S החשמלית, תוך שהרימאק קונספט-וואן משתמשת במערכת הינע של- 4 מנועים חשמליים בלבד.
במקום ה-3 (2.5 שניות): אריאל אטום 3.5R וטסלה מודל S P100D
שוב, הבחירה קשה. שתי היצרניות החליטו שהאטום הסטנדרטית והמודל S הסטנדרטית לא מספיק חזקות, אז הן חיזקו אותן. האריאל אטום מקבלת את השם: אטום 3.5R ולה מנוע סופר-צ'ארג'ר עם 350 כוחות סוס לא מרשימים במיוחד, אך הופכים לאמתניים כשעליהם לסחוב 550 ק"ג בלבד. המודל S של טסלה מקבלת סוללה נוספת בהספק של- 100KwH העוזרת להאיץ אותה ב- 3 עשיריות השנייה מהר יותר מה- P90D שנמצאת ברשימה במקום ה- 8.
במקום ה- 2 (מתחת ל-2.5 שניות): בוגאטי שיירון
בוגאטי חוזרת (כמעט) לראש הרשימה, אך בינתיים במקום השני והמאוד מכובד עם השירון החדשה, שככל הנראה תהיה מכונית היוקרה-ספורט המהירה ביותר בשנים הבאות. 1,500 כוחות סוס המגיעים ממנוע מטורף עם 4 מגדשי סופר-צ'ארג'ר בתצורת W16, בעלות של כמעט 2 מיליון אירו.
במקום ה- 1 (2.3 שניות): אולטימה (Ultima) אבולושין קופה (Evolution Coupe)
אולטימה החליטה להשתעשע קצת עם הרעיון של "מכוניות מרוץ חוקיות לכביש" ויצרה את האבולושין קופה שהיא בעצם דור חדש באבולוציה של מכונית המסלול של אולטימה, ה- GTR. האבולושן מצוידת במנוע 6.8 ליטרים מוגדש סופר-צ'ארג'ר בצורת V8 המייצר 1,020 כוחות סוס. וכן, אפשר לנהוג איתה בכביש הציבורי, אך כדאי שבזהירות.
מקור: AutoCar הבריטי