במדינת ישראל יש חוק האוסר על נהיגה תחת השפעת אלכוהול ואילו אנו עדים למשפטים דוגמת "עליי זה לא משפיע", "לי זה לא יקרה" וכדומה. נשאלות השאלות, האם לאלכוהול השפעה דומה על כולנו? האם זו פונקציה של משקל? אולי גיל? יצאנו לבדוק מתי מתחילה ההשפעה ובמה היא מתבטאת.
ראשית, אפתח בכמה עובדות שמטרתן למנוע שאלות שתבואנה בהמשך. על מנת לספק לכם, הקוראים והצופים (כי יש גם סרטון משובח, איך אפשר בלי) מבחן איכותי, אמיתי ואובייקטיבי ככל האפשר, התעקשנו על מספר כללי ברזל. שני הנהגים שהשתתפו במבחן, יוסי ועומר, נפגשו במסלול קארטינג אשר נסגר במיוחד למטרת הכתבה. שני הנהגים ישנו שנת לילה מלאה, לפחות 8 שעות כל אחד, שני הנהגים אכלו ארוחת בוקר סביב השעה 10:00 (המבחן התחיל בשעה 14:00) ושני הנהגים נהגו באותו קארט, על אותו מסלול, באותן השעות, באותו היום. נוסיף ונציין כי שני הנהגים הינם נהגים מנוסים מאוד אשר לקחו חלק בלא מעט פעילויות מוטוריות, הכשרות והדרכות נהיגה ברכב ובקארטינג. הנהגים קיבלו הנחייה להישאר רציניים לכל אורך המבחן, לא להקל ראש בשום שלב וגם כאשר אלכוהול רב יזרום בדמם, לנסות ולהישאר כמה שיותר מפוקסים. וכך היה.
יום המבחן הגיע, מזג האוויר היה מושלם, קריר מעט, והכוכבים הנוספים של המבחן, בקבוקי הבירה ובקבוק הוודקה, הצטננו להם במקרר. ריח התחרות היה באוויר (כי בכל זאת מדובר בנהגים שרוצים לנצח). הדרכה אחרונה ויוצאים לדרך.
מטרת המבחן פשוטה – לבחון את השפעת האלכוהול על הנהגים בשלושה מקצים אשר מייצגים שלוש רמות נפוצות של צריכת אלכוהול בקרב נהגים. השלב הראשון, חצי ליטר בירה, כמות שמרבית האנשים מאמינים כי לא תשפיע עליהם, עלכן חוטאים ועולים על ההגה לאחר שתיית כמות זו. כמו כן, סיטואציה זו מדמה לא מעט מקרים של צריכת אלכוהול גם באמצע היום, למשל בארוחת הצהריים, או בזמן ישיבה על חוף הים ולאחר מכן עולים על ההגה. השלב השני, בירה נוספת ו"צ'ייסר וודקה", כמות הנפוצה באירועים רבים, דוגמת חתונות, בילוי בפאבים וכו'. השלב השלישי,הוספת כמות של חצי ליטר בירה וצ'ייסר נוספים. מצב זה אמנם אינו שכיח, אולם מצאנו לנכון לנצל את התנאים הסטריליים שהיו לרשותנו, להקצין, ולהגיע למצב של שכרות ברורה בקרב שני הנהגים.
אם כך, נתחיל. כאמור מדובר בשעת צהריים במסלול קארטינג במרכז הארץ, התכנסנו שני נהגים, צלם מקצועי וכתב אחד במטרה משותפת. שני הנהגים המשתתפים הינם אנשים בוגרים, האחד בן 28 והשני כבן 40. הנהג הצעיר יותר, עומר, משקלו נמוך והוא צנום יחסית, כ- 55 קילוגרמים. הנהג המבוגר יותר, יוסי, משקלו מעל 90 קילוגרמים ומבנה גופו שרירי. בחרנו בשני נהגים במשקלים שונים, על מנת לנסות ולכסות עוד כמה שאלות שלבטח יישאלו וכמובן את ההשערה המקובלת כי יש הבדל בהשפעת אלכוהול על אנשים במשקלים שונים.
שני הנהגים פתחו את היום ב- 5 הקפות חימום מודרכות, כאשר המדריך נוהג לפניהם במטרה להכיר את המסלול . לאחר מכן, כל אחד מהנהגים ביצע 10 הקפות מדודות זמן ללא שתיית אלכוהול כלל, כאשר הזמן הממוצע נקבע על פי 5 ההקפות האחרונות בכל מקצה, על מנת לקבוע רף התחלתי. לאחר 10 ההקפות הראשונות, זמן ההקפה הממוצע של חמש ההקפות האחרונות של יוסי עמד על 30.3 שניות ושל עומר, על 29.57 שניות. יש לזכור כי סביר היה להניח מראש שהנהג עומר יהיה מעט מהיר יותר, עקב משקלו הנמוך בהרבה, פרמטר משמעותי ביותר בקארטינג אך חסר משמעות במבחן שלנו.
לאחר 10 ההקפות הראשונות, כל אחד מהנהגים לגם בירה אחת, המתין 20 דקות, ועלה למקצה נוסף של 10 הקפות. במקצה השני, זמנו הממוצע של יוסי עמד על 29.57 ש' וזמנו של עומר עמד על 29.35 ש'. כן כן חברים, שיפור בזמנים. האם בירה אחת משפרת את החושים והופכת אתכם לנהגים טובים יותר? ובכן, התשובה היא לא. יש מספר סיבות לתוצאה זו. ראשית כל, ככל שנוהגים יותר על מסלול קארטינג, מתרגלים אל המסלול ואל הקארט ולומדים היכן "לגלח" עוד כמה מאיות. כמו כן, למרות שמדובר בכמות אלכוהול מועטה יחסית שאולי אף לא השפיעה, הנהג עומר ציין כי הביטחון שלו עלה וכי הוא מרגיש שהוא יכול "לעשות מה שהוא רוצה" עם הקארט. ללא ספק תופעת לוואי ידועה של צריכת אלכוהול. כמו כן, זמני ההקפות של עומר היו מאוד לא יציבים כאשר את הזמן המהיר במקצה זה הוא קובע דווקא בהקפה הראשונה. לאחר מכן, "התפזר" עומר בהקפותיו וקבע זמנים פחות עקביים. דווקא יוסי, הנהג הכבד יותר, הצליח לשמור על "פאסון" והקפות סבירות יחסית, אם כי הצלחנו לזהות נגיעה בקיר בהקפה השלישית (חשוב לציין כי בכביש, "נגיעה בקיר" משמעותה תאונה).
לאחר אותן 10 הקפות, כל אחד מהנהגים לגם עוד חצי ליטר בירה וצ'ייסר וודקה, כעת בגופם של הנהגים ליטר בירה כל אחד,ובנוסף, צ'ייסר וודקה. לאחר המתנה נוספת בת 25 דקות, עלו הנהגים שוב על המסלול. מה עם הזמנים? יוסי העמיד ממוצע של 29.54 שניות ואילו עומר העמיד ממוצע של 29.27 שניות. אכן, שוב שיפור קטן בזמנים. גם במקרה זה, ההסבר הוא פשוט, שני הנהגים ציינו כי "הביטחון בשמיים, לא עזבתי רגל מהגז" והיו לא מעט הקפות בהן היה ניתן לראות בבירור כי קווי הנהיגה המדויקים של קודם, התחלפו בנהיגה פרועה שהתבררה בסופו של דבר כמהירה יותר במעט, אך לא נטולת טעויות (שוב, "נהיגה לא נטולת טעויות" בכביש עלולה להיות בעלת משמעות קריטית). כמו כן, עקומת למידת המסלול של שני הנהגים ממשיכה לעלות ולטענת בעלי המסלול, לוקח לנהג ממוצע כ- 20 עד 30 הקפות להגיע למיצוי פוטנציאל הנהיגה האישי.
לאחר בירה נוספת, צ'ייסר נוסף ו- 25 דקות המתנה, האלכוהול הביא את הנהגים למצב של שכרות ברורה. יוסי כבר לא הצליח לשלוט בעצמו תוך כדי שהוא נתקף פרצי צחוק בלתי נשלטים בעוד עומר ציין כי הוא חש ברע ומתקשה לעמוד. שימו לב, בשלב זה כבר ניתן לראות בבירור את השוני בהשפעת האלכוהול על אנשים שונים. שני הנהגים היו זקוקים לליווי של אדם נוסף על מנת להגיע אל הקארט בפעם האחרונה.
ראשון עלה כמובן יוסי, שבשלוש ההקפות הראשונות פגש את הקיר שלוש פעמים (באותה נקודה בדיוק) ולעיתים נהג ביד אחת, הוציא רגל מהקארט וסיים עם 6 נגיעות כוללות בקיר וזמן הקפה ממוצע של 30.18 שניות . כזכור, יוסי הוא הנהג הכבד יותר ואילו עומר, הנהג הקל יותר, הושפע בצורה דרסטית הרבה יותר מהאלכוהול, בקושי הצליח להתיישב בקארט ו- 10 ההקפות האחרונות שלו התבטאו בעיקר בצהלות שמחה, התנגשויות בקיר, השתוללות, נהיגה ביד אחת ודוושת גז שלא נעזבה לשנייה אחת. זמנו הממוצע? 31.14 שניות.
יש לזכור, כי לא הזמנים הם הנתון העיקרי כאן. חיפשנו לראות האם האלכוהול משפיע על הנהיגה ברמות צריכה שונות והתשובה היא חד משמעית, כן! בין אם מדובר בביטחון שעלה במהלך המקצה הראשון וגרם "לנגיעה בקיר" ובין אם מדובר במקצה האחרון אשר התבטא בחוסר שליטה מוחלטת בעצמם ובקארט, חזרנו עם תשובה חד משמעית הביתה: אלכוהול ונהיגה לא הולכים ביחד!
אנו שמחים שנפלה בידינו ההזדמנות לבדוק שאלה הנשאלת בקרב כלל הנהגים במסלול סגור ובתנאים סטריליים. אנו מקווים שלאחר קריאת המבחן והצפייה בסרטון, אתם מבינים את הסכנות הטמונות בנהיגה תחת השפעת אלכוהול, אפילו בכמות מזערית, הביטחון שלכם יעלה, תחושה שעלולה להוביל אתכם לתוצאה קטלנית. בנוסף, החושים שלכם יתערפלו ויכולת קבלת ההחלטות שלכם תתערער משמעותית.
זכרו, בטעות של שנייה אחת, אתם יכולים לאבד את החיים.
כבר כשנתבקשתי להשתתף בניסוי מסוג זה, הרגשתי תחושה מעורבת. מצד אחד מדובר בניסוי ייחודי שמעולם לא בוצע בעבר (כך, על פי ידיעתי בכל אופן) ומצד שני, לשתות ואחר כך לעלות לנהוג? מנוגד לכל ה"אני מאמין" שלי. ובכל זאת, לעולם אינני אומר לא, לכל בקשה של חבריי ממגזין אוטוספורט.
לא מעט תהיות היו לי לפני יום המבחן עצמו, מה יהיה אם לאחר שתיית אלכוהול תוצאות הנהיגה שלי תהיינה זהות? ובכלל, מה יהיה אם חס וחלילה תשתפרנה?
לא מעט הכנות היו לכתבה הזו, פגישות מקדימות עם מפעיל הקארטינג, שיחות עם בעלי המקום, מחקר באשר לכמות אלכוהול בדם המהווה פסילת רישיון, תהיות משפטיות לחוקיות הניסוי, גיבוש צוות צילום, קריאת מאמרים שונים בתחום וכל זאת תחת חיסיון מוחלט.
יום הניסוי הגיע, נפגשנו מוקדם, כתבי המגזין, נהג המבחן השני (עומר) יחד עם הצלם המוכשר (יניב) ,שעד כה לא ידע כלום על היום בו עומד להשתתף. כתבי המגזין הציגו בפניו בפעם הראשונה מהו מהות הניסוי. לציין כי רק לאחר חשיפת התיק ובו בקבוקי הבירה והוודקה השונים, האמין יניב שזו מטרת הניסוי. כשעה מאוחר יותר (גם יניב כבר התאושש מההלם) והתחלנו בניסוי עצמו.
כמה צילומים, מעבר על סדר היום, תדריך קווי נהיגה נכונים על המסלול ממפעיל המקום והתחלנו לנהוג. אני התחלתי ראשון, אמנם אינני מנוסה יתר על המידה בנהיגת קארטינג, אבל הסתדרתי בצורה לא רעה. המטרה היתה לרדת מתחת ל 30 שניות להקפה ובזה עמדתי (על אף המשקל של 95 ק"ג אותו צריך הקארט לסחוב).
ירדתי מהקארט, שתיתי חצי ליטר בירה ולאחר מנוחה של כעשרים דקות (זמן משוער להשפעה מקסימלית של אלכוהול), עליתי שוב. כולם היו במתח, מה יקרה? האם אצליח לשחזר את הנהיגה? ובכן, 10 הקפות, בהן הרגשתי בטוח יותר ומכיר טוב יותר את המסלול. ירדתי מהקארט וראיתי את כתבי המגזין תופסים את הראש בין הידיים. ואכן והנורא מכל קרה… שיפרתי את זמן ההקפה המהיר ביותר. אני כמובן הייתי מבסוט, מה אכפת לי מהניסוי, אני באתי לשפר זמנים ולהצליח.
חצי ליטר נוסף, עוד צ'ייסר וחצי (מה לעשות, מישהו צריך לעשות את זה) והתחלתי להרגיש כבר ממש "טוב", עליתי לסשן נוסף והפעם, הבטחון כבר בשמים, אני מרגיש כל יכול ואמנם גם הפעם שיפרתי את ה "Best Lap" שלי, אבל הפעם גם עשיתי כבר תאונה והפרשי הזמנים (סטיית התקן) גדלו משמעותית. ראיתי כבר חיוך אצל כתבי המגזין.
לפני הסשן האחרון, שתיתי חצי ליטר נוסף וצ'ייסר נוסף. מטרת העליה לסשן הפעם היתה לא ברורה לי בכלל (בעצם כלום לא היה ברור לי יותר) אבל עליתי לסשן. טוב נו, לא אכנס לפרטים, אבל הפעם כבר לא הצלחתי לשחזר את הזמנים מקודם, הרגשתי עם ביטחון מופרז על המסלול ועל אף שבתוך תוכי ידעתי שלחיצה על דוושת הגז עד הסוף, כל הזמן (ללא הרף!), לא באמת תועיל, זה כבר לא היה אכפת לי.
סוף היום הגיע, אינני זוכר ממנו יותר מדי, מלבד העובדה שלקחו אותי לאכול במסעדה. על המעללים שלי שם, אספר בפעם אחרת.
הגיע יום הדין, לאחר שינה טובה של 9 שעות וארוחת בוקר טובה מגיעים למסלול הקארטינג, עוברים את כל ההדרכות המקצועיות והבטיחותיות, עושים סיבוב הכרת מסלול עם המדריך ויוצאים לדרך.
נקבע שאני עולה שני (תמיד דופקים את התימנים…), חדור מטרה ומוטיבציה אני הולך לקראט מתיישב ו….פונה לבחור שיביא לי כרית למה אני לא מגיע לדוושות.
מתחילים. סשן ראשון נהיגה שפויה ללא אלכוהול – לומד את המסלול לוקח את הפניות לפי הקווים, מדייק מוציא תוצאה טובה יחסית לפעם ראשונה על המסלול הזה.
סשן שני נהיגה אחרי חצי ליטר בירה– עולה להגה מרגיש שהביטחון העצמי מעט עלה אך התגובות מעט יותר איטיות.
סשן שלישי אחרי עוד חצי ליטר + צ'יסר – פחות מפוקס הנהיגה פחות מדויקת אפילו שפשפתי פעם או פעמיים את מעקה הבטיחות ולמרות שהייתי בטוח שאני משפר את הזמנים גיליתי שההפך הוא הנכון.
סשן רביעי אחרי עוד חצי ליטר + צ'יסר – כל האלכוהול כבר עלה, הולך ממש לאט לכיוון הקראט תנועות איטיות ומתקשה לשמור על שיווי משקל מתחיל לנהוג מרגיש שאני מלך העולם שאף אחד לא יעצור אותי ולא משנה מה יקרה הכל יהיה בסדר.
נוהג מטושטש לוקח את הפניות ממש לא לפי הקווים מחליק ונוגע במעקה. כל זמן הנהיגה מחזיק את ההגה חזק מאוד וכל הגוף מכווץ במטרה לנסות להתרכז בנהיגה ובמסלול – זה לא ממש הלך.
אסכם בזה שאגיד שככל הנראה אם תשתו חצי ליטר בירה תצליחו להגיע הביתה, עדיין זה לא חוקי בארץ ונדרש לציית לחוק ולא לשתות בייחוד אם יש אתכם אנשים נוספים שסומכים עליכם שתחזירו אותם בשלום הביתה, האלכוהול משפיע גם אם זה לא מרגיש לכם הוא שם, רץ בדם ועושה את שלו.
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני
- שיכור בקארטינג | צילום: משה אהרוני