לדייט עם ה- PGO הסיני אני מגיע ברגשות מעורבים. מצד אחד, מי שמכיר אותי יודע שלתת בגז – ובנעילות נגדיות – בשבילים פתוחים זו אחת מהנאות החיים עבורי, ולכן כבר יש לי סיבה טובה להתייחס למבחן כאל יום כיף. מצד שני, מדובר בכלי סיני – מה שגורם לי לחשוש אולי לא אהנה כמצופה; אולי התפעול יהיה גס מדי (דווקא לא), אולי השלדה לא תהיה מכוילת נכון (דווקא מכוילת לא רע, למעט מעט נטייה לתת-היגוי במצבים מסוימים, בעיקר במהירויות איטיות – עליה ניתן להתגבר בעזרת טכניקת העברת משקל קדימה), אולי איכות הגימור תהיה ירודה מדי (שוב, היא לא הייתה, למעט תקרית קטנה עליה תקראו בהמשך). בסופו של יום אני יכול לומר שלמרות החששות, היה כיף של יום!
אבל לא באנו (רק) לכייף, ויש עבודה להיום. לא יכולנו לבחון את הכלים בכל התנאים; לא נהגנו בתנאי בוץ וגם לא בתנאים חוליים. להערכתי, בתנאים חוליים שאינם תובעניים (או טובעניים) למדי הכלי יתפקד לא רע, הודות לביצועי המנוע ולמשקל הנמוך. אבל חוץ משני אלו – היה לנו כמעט הכל, החל מנהיגת שבילים מהירה ומתובלת בהחלקות כייפיות וכלה בקטעים טכניים.
סקירת מערכות
את ה- PGO אנו מקבלים למבחן בשתי גרסאות, 500 ו-600. מנוע ה- 500 מספק 42 כ"ס ב- 6,750 סל"ד, ומנוע ה- 600 מספק כ- 4 כ"ס נוספים – 46 סה"כ. בהמשך נגלה שגם ההבדלים בשטח כמעט ואינם משמעותיים – ושני הכלים מרגישים זריזים באותה המידה. התמסורת היא תיבה רציפה, וישנו הילוך כוח. אם כבר בענייני מנועים עסקינן – יש לציין שרעש המנוע נשמע היטב, ולעתים זה קצת מציק.
למעט ברך ימין שמשפשפת את מוט ההילוכים בדגם ה- 600, הנדסת האנוש טובה למדי; לוח השעונים ברור וקריא, ההשתחלות לכלי לא מצריכה אקרובטיקה מיוחדת ואפילו יש פאוץ' עם ריצ'רץ' לאחסון הטלפון והמפתח – מה שמבטיח שהם לא יעופו החוצה באחת הקפיצות. המושבים מתכווננים קדימה-אחורה, וזה עוזר. בעוד אני חשבתי שתנוחת הישיבה 'שוכבת' במקצת, פיליפ סבר שהיא מצוינת. הנה עוד סיבה מדוע אנחנו משתדלים להקפיד כאן ב'אוטוספורט' שיותר מבוחן אחד ינהג על הרכב. תפעול התיבה נוח ואינטואיטיבי בגדול, אם כי לעתים ההילוך לא נכנס חלק ונדרש מעט גז ביניים – בכל אופן, לאחר כשעה עם הכלי התרגלתי לכך לחלוטין.
למרות שאיכות ההרכבה הייתה טובה, במהלך הנהיגה יצא ממקומו הפין של דוושת הבלם. למזלנו, שמנו לב לכך בזמן (לאחר שראינו שהבלימה חלשה) ומהר חזרנו לסוכנות והנושא טופל. בכל מקרה, מדובר בנושא שיכול להיפתר ע"י שימוש בבורג ואום, והדבר לא אמור להפריע לכם בשיקול לקניית הכלי – אך שימו לב שהנושא מטופל.
עוד נספר שבמהלך המבחן בדגם ה- 600 בלבד (בדגם ה- 500 לא נתקלנו בכך) חווינו כיבויי מנוע חוזרים ונשנים. בסוכנות טענו שזה פיצ'ר ולא באג, ושמחשב הרכב מפרש קפיצות כרגע לפני ההתהפכות, ולכן מכבה את המנוע. היות והדבר קרה בנהיגה לא אגרסיבית מדי (אפילו לא היינו קרובים להתהפכות) – נהיגה מהסוג שרוכשי הכלים יגיעו אליה על בסיס יומיומי (או סוף-שבועי), אנו לא מקבלים את זה. מצד שני, חשוב להדגיש כי דגם ה- 600 שנמסר לנו שהוא אב טיפוס וייתכן בהחלט והנושא טופל.
נותנים בגז
תחילה אנו יוצאים לדרך עם ה-500 וה-600, לצילומים משותפים. לאחר מכן נחזיר את שניהם, ניסע ב-600 לבד ואז שוב ב-500. כבר בתחילת הנסיעה אני שם לב לקופצניות מצד המתלים; נכון, כשהמהירות עולה המצב משתפר וניתן לנהוג בביטחון מאוד מהר, אבל עדיין – יכולת גיהוץ המהמורות אינה מושלמת. מצד שני נציין שלא מדובר במשהו אקוטי וניתן בהחלט להתרגל לזה די מהר.
כעת אנו שמים פעמינו לכיוון תל גזר. ה- PGO בשני הדגמים, מצויד בהנעה אחורית, עם אפשרות להילוך כוח. בנהיגת שבילים מהירה, ה- PGO מעניק לא מעט Fun, כולל סחיפות זנב כשתרצו. למרות זאת, הכלי מכויל לתת היגוי, בפרט במהירויות נמוכות, והמשמעות היא שתידרש העברת משקל (ע"י בלימה לתוך הסיבוב) כדי לייצר החלקה.
אספקט חשוב בנהיגת שבילים הוא המנוע – וזה המקום לומר שהתאוצות של רכבי המבחן מספקות מעל ומעבר, גם לנסיעת 'כסאח'. מהתרשמותנו, ההבדל בביצועים בין דגם ה- 500 ל- 600 זניח. אך יש לסייג את שני המשפטים האחרונים – ולהדגיש כי שני הכלים שקיבלנו עברו שיפורים במנוע, ואינם סטנדרטיים.
גם בקטעים טכניים ה- PGO יודע לתת בראש. נכון, אין לו הנעה אחורית, אך בשילוב משקל קל והילוך כוח הצלחנו לטפס מעלות קלילים ומשופעי שיפועים והצלבות. את משלט 21 לא ניסינו לעלות, ולכן לא נוכל להעביר לכם התרשמות לגבי היכולת בתנאי שטח קשים – אך מה שאתגר אותנו בסביבת הסוכנות (שם נערכה נסיעת המבחן) 'נלעס' ע"י הכלי די בקלות.
זהו, נגמר? כן, בסוף היום צריך גם להחזיר את הכלים לסוכנות. ובדרך הביתה, כשכולי מאובק ועל גלידה קרה בתחנת הדלק בלטרון, אני מוצא זמן לעשות סדר בראש. בסופו של יום, מדובר בכלים כיפיים. מחיר ה- 500 הינו 75 אלף שקלים, ועבור ה- 600 תדרשו להוסיף עוד 5,000 שקלים. לטעמינו, ההבדל בין הכלים אינו גדול בתחושות, בפרט מבחינת כוח המנוע – אך כמו שכתבנו כאן, כלי המבחן עברו שיפורים במנוע ולכן ייתכן וההתייחסות לנושא אינה הוגנת. בפני עצמם, מדובר בכלים שיכולים לתת לא מעט פאן, כך שהשיקול אם להעדיף אותם על פני המתחרים הוא שיקול כלכלי, בסופו של יום. אנחנו היינו ממליצים לכם בהחלט לשקול את הכלים כאופציה ואף לקחת נסיעת מבחן. רק שימו לב ששני הכלים אינם מורשים לנוע על הכביש.
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין
- PGO BugRacer | צילום: פיליפ רוזין